Rijschool vinden Rijden Autoverzekering dekkingen

Autoverzekering dekkingen

Wanneer je een autoverzekering afsluit, is het zo dat deze een bepaalde groep kosten denkt. Het kan zijn dat dit bestaat uit de schade die jij zelf veroorzaakt hebt, maar ook bijvoorbeeld schade die ontstaat buiten iemand zijn schuld om. Welke schade er precies vergoed wordt, ligt aan de dekking die iemand heeft. Wanneer je goedkope autoverzekeringen wilt afsluiten, kun je het beste een kijkje nemen op Overstappen.nl – autoverzekering berekenen. Hier vindt je allerlei verschillende opties om te verzekeren en kun je daarnaast ook direct een verzekering afsluiten. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat je verzekerd bent.

Dekking van de autoverzekering

Wat er precies onder de dekking van een autoverzekering valt, kan natuurlijk enorm verschillen. Allereerst is er natuurlijk de verplichte WA verzekering. Deze is in Nederland dus verplicht en moet iemand hebben wanneer hij een auto bezit. WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Hierbij gaat het dus om het aansprakelijk gesteld worden voor schade door anderen. Wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt bij iemand anders, moet dit vanuit de verzekering vergoed worden en dit gebeurt dus vanuit de WA verzekering. Toch is het mogelijk om deze WA verzekering uit te breiden met verschillende opties. Je verzekert dan niet alleen de schade van de ander, maar ook de schade aan jouw eigen auto. Je hebt een beperkte aanvulling, maar ook een allrisk aanvulling. Bij de beperkte wordt het bijvoorbeeld vergoed wanneer er brandschade of diefstal plaatsvindt. Bij de allrisk verzekering wordt ook waterschade, wanneer de auto te water raakt, of vandalisme vergoed. Mocht je dus zeker willen weten dat de auto verzekerd is tegen alle vormen van schade dan heb je een allrisk verzekering nodig.

Aanvullende pakketten

Daarnaast is er ook nog eens de mogelijkheid om verschillende aanvullende pakketten te verzekeren. Dit betreft bijvoorbeeld de verzekering voor inzittenden. Wanneer er dan een ongeluk gebeurt, zijn de inzittenden van de auto ook altijd verzekerd. Ook de rechtsbijstand van de auto kun je verzekeren. Wanneer er een lastige situatie ontstaat over de aansprakelijkheid en aan wie dit ligt, kun je de rechtsbijstand verzekerd krijgen die je nodig hebt om de aansprakelijkheid vast te laten stellen. Als laatste kun je de no claim laten beschermen. Er is een mogelijkheid om korting te krijgen op de maandelijkse premie wanneer je geen schade declareert. Met de no claim beschermer kun je eenmalig schade declareren zonder dat je hiervoor alsnog de korting verliest op de premie.